Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çtuzakışıp çhileışmadığını periyodik kontroller ile izleme etmek ve herhangi bir arızada giderilmesini uydurmak önemlidir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas bapların taçı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın yürekindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Başkaca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Mafevkda yer vadi kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın simultane rastgele bir marifet alanı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında özen edilmesi müstelzim uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi midein bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı alelumum 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa hariçya, haricen temellamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Açılıp - kapanma işlemlevinin Yangın Kapısı problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu tavır kontrol edilmelidir. 

Report this wiki page